Goedkope en groene verlichting

Ben jij opzoek naar duurzame verlichting voor in jouw groene stadswoning? Duurzame verlichting heeft een aantal belangrijke voordelen zoals een langere levensduur, minimaal energieverbruik en natuurlijk een lage impact op het milieu. In dit artikel worden een aantal duurzame woontrends besproken. Lees hier dus snel verder wat groene verlichting voor jou kan betekenen.

 

LED verlichting

 

De meest duurzame variant voor groene verlichting is het gebruik van LED verlichting. Deze verlichting is duurder in aanschaf, maar op de langere termijn zijn zij een stuk voordeliger omdat er minder energie verbruikt wordt ten opzichte van andere verlichting. Daarnaast heb je bij LED verlichting niet te maken met een zogeheten opwarmtijd en worden de lampen niet warm, hierdoor houdt de verlichting meer energie over om te verlichten. Je kunt gemiddeld ongeveer 30 jaar met je LED-verlichting doen, waardoor de eenmalige hoge investering ruimschoots gecompenseerd wordt en je uiteindelijk veel goedkoper en duurzamer uit bent.

 

Je kunt ook kiezen voor LED-verlichting in combinatie met zonnepalen om de verlichting nog duurzamer en groener te maken. Door een slimme combinatie kun je er voor zorgen dat er minder energie opgewekt hoeft te worden. Ook dit vraagt om een grote investering, maar het rendement op lange termijn is erg hoog.

 

Slimme verlichting

 

Een andere trend op het gebied van groene en duurzame verlichting is het gebruik van slimme verlichting. Met deze verlichting wordt de verlichting in de woning automatisch geregeld wordt. Hierbij zitten de lampen aangesloten op een centraal systeem, dat je via een app of via bediening kunt besturen. Met dit systeem kun je de verlichting op afstand dimmen waardoor je sneller energie bespaard doordat je de lichten eerder zult dimmen. Een andere manier van slimme verlichting is het gebruik van bewegingsmelders. Hierbij gaat de verlichting alleen aan als je in de ruimte bent waardoor er een hoop energie bespaard wordt.

 

Spaarlampen

 

Bij groene verlichting is het ook belangrijk om te kiezen voor een spaarlamp in plaats van een gewone gloeilamp. Een spaarlamp is een stuk duurder wanneer je deze aanschaft, maar de gemiddelde levensduur van deze spaarlamp kan oplopen tot meer dan 8 jaar. dit is vergeleken met een gewone gloeilamp veel langer. Het energieverbruik van een spaarlamp is dus veel lager dan het verbruik van een gloeilamp.

 

Ben jij dus opzoek naar nieuwe verlichting voor in jouw woning of ga jij binnenkort verhuizen, kijk dan eens wat groene verlichting voor jou kan betekenen. Door het gebruik van groene verlichting ben je vooral op de lange termijn veel voordeliger uit.