Welke lampen horen bij een moderne woonkamer?

Om deze vraag te beantwoorden kun je bijvoorbeeld inspiratie opdoen bij een wonenwebsite. Een lekker woonhuis houdt vooral in dat je je goed voelt met jouw eigen stijl. Dit omvat bijvoorbeeld de lijnen, de kleuren en de materialen die je in je interieur gebruikt. We bekijken hier even van naderbij welke moderne verlichting er bestaat voor je eigentijdse woonkamer. Wij zochten voor jou een paar ideeën bij elkaar.

Scandinavisch, futuristisch of minimalistisch?

Zeg niet zomaar modern tegen modern. Binnen de eigentijdse wooninrichting zitten nog verschillende strekkingen. Daarvan zal ook de keuze van je lampen afhangen. Er zijn heel wat moderne trends, wij zetten de drie voornaamste even op een rijtje.

Bij een Scandinavische woonkamer hoort verlichting in wit, zwart en houtkleur. De lijnen zijn strak en eenvoudig. Eigenlijk vallen de lampen in een Scandinavische woonkamer niet echt op. Ze gaan op in het geheel.  De accenten liggen meer op etnische prints, warme stoffen en veel lichtinval.

In een minimalistische woning gaat het om ‘minder is meer’. Kies je verlichting in die richting! Hoe minder armatuur er is, hoe beter. Bekijk het als een super modern schilderij: je vindt het mooi of niet.

Bij een futuristische of heel strakke woning mag je je verlichting gerust als eyecatcher gebruiken. Speel hier met vormen, materialen en doe eens gek. Het mag! Een lamp hoeft er in dit soort interieur zelfs niet meer als een herkenbaar klassieke lamp uitzien. Elke vorm en afwerking kan.  Of speel met stroken LED-lampen die verborgen zitten. Dit geeft een ‘zwevende’ indruk aan de ruimte.

Energiezuinig blijft de boodschap!

Bij een modern woonhuis hoort tegenwoordig ook de intentie om zuinig met energie om te gaan. Denk daarom altijd bij je aankoop van je verlichting of deze geschikt is voor LED-lampen, spaarlampen of zelfs TL-lampen. Ze bestaan tegenwoordig in heel moderne uitvoeringen en in warm wit licht. Denk ook aan sensoren die je verlichting laten aanspringen als je de kamer betreedt. Koppel je energie-bewustzijn aan je eigen stijl. Zo combineer je duurzaamheid en klasse met elkaar!