Een stoer interieur met een echte industriele lamp

Het creëren van een stoer interieur komt niet zomaar vanzelf. De stoere uitstraling van een kamer wordt beetje bij beetje opgebouwd, en dit met verschillende elementen. Van een stoere ijzeren garderobekast tot een industriele vloerlamp: het zijn een voor een zaken die de sfeer bepalen. Ga zo veel mogelijk tot in de details met industriele meubelen en accessoires. Zo laat je op een subtiele maar toch duidelijke manier zien dat je nauwkeurig met je interieur bezig bent. We vonden voor jou een paar trendy modellen die pioniers zijn in de industriele verlichtingswereld.

De industriele lamp in evolutie

Van zodra de industriele lampen populair werden voor het inrichten van particuliere woningen, werden ze massaal uit oude fabrieken, scholen en hospitalen gehaald. Je kon er ontelbare exemplaren van vinden op rommelmarkten en in tweedehandswinkels. Dit waren hoofdzakelijk de ijzeren klokvormige hanglampen en de draadlampen of ook stallampen genoemd. Deze voorraad begon langzaam aan te verminderen. Ontwerpers en fabrikanten zijn nieuwe industriele lampen gaan vervaardigen om aan de vraag te kunnen voldoen. Ze baseerden zich daarbij op de oude modellen. Heden ten dage gaat men zelfs nieuwe modellen uitvinden, die wel stoer en industrieel lijken, maar die nooit in fabrieken zouden hebben gestaan.

Je vloerlamp als eyecatcher

Industriele vloerlampen zijn zo mooi en origineel, dat ze een bijzonder plekje verdienen. Uiteraard dienen ze om een donker hoekje uit te lichten of licht te voorzien aan je leeshoek. Maar ze zijn bovendien echte pareltjes. Ze kunnen perfect als kunstwerk opgesteld worden. Ze maken je stoere kamer af, trekken de aandacht en zorgen voor een gezellige sfeer.

Trendy ontwerpen

De industriele lamp van steigerbuizen is vrij nieuw. Ze vertonen soms grillige en gewaagde vormen maar passen toch volledig in het plaatje van een stoer interieur. De trend om het verlichtingselement zichtbaar te laten zit volledig in de lift. Een heel goed voorbeeld zijn de kooilampen of de lampen met een glazen stolp. De laatste jaren zijn de ontwerpen gedurfd, pittig en vaak met een artisanale uitstraling. Onderdelen van machines, katrollen, oude planken, buizen van waterleidingen: alles wordt gebruikt bij het ontwerp van een stoere industriele vloerlamp.

De klassiekers met een vernieuwende touch

Natuurlijk zijn de driepoot-vloerlampen nog altijd erg in. Toch zien we dat ook deze een nieuwe look krijgen. Ze worden nog stoerder en zijn soms samengesteld uit elementen die ver van de gewone woning-verlichting af liggen. De industriele woonstijl is ideaal om te experimenteren en eens buiten de normale normen te gaan. Zolang het robuust, stoer en leuk is, past het volledig in je industriele woning.